dsrudolphMeer dan 100 jaar geleden werd de Rudolphstichting opgericht om in De Glind (tussen Amersfoort en Barneveld) een plek te bieden aan kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Dominee Rudolph legde er de basis voor het huidige Jeugddorp, dat zich is blijven ontwikkelen en flink is gegroeid.

 

Vroeger werden kinderen opgevangen bij boerengezinnen.

Een eeuw later is de basis nog altijd hetzelfde; een veilige plek bieden voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Maar nu staan er 25 professionele gezinshuizen waar ruim honderd kinderen een plek vinden. (Lees hier meer over onze historie).

 

De Rudolphstichting zet zich in voor de ontwikkeling en het behoud van het Jeugddorp. 

  • Onze kennis en ervaring gebruiken we voor de ontwikkeling en verbetering van zorg voor jeugd. Hierbij werken we niet alleen, maar brengen we partijen samen.
  • Onze financiĆ«le middelen (huurinkomsten en donaties) worden ingezet voor het Jeugddorp en voor (vernieuwende) zorgprojecten.
  • Bij de inzet van ons onroerend goed (80 gebouwen en 80 hectare grond in De Glind) stellen we als voorwaarde dat het gebruik bijdraagt aan het veerkrachtig opgroeien waar het Jeugddorp voor staat

 Concrete voorbeelden:

  • ontwikkeling van Gezinshuis-Plus, een woonvorm als duurzaam alternatief voor plaatsing in gesloten instellingen
  • de ontwikkeling van (specialistische) vrijetijdsactiviteiten voor de Glindse jongeren
  • het aanleggen van een multifunctioneel speelveld voor de jongeren om elkaar te ontmoeten en samen te voetballen of bijvoorbeeld te basketballen;
  • het bouwen van nieuwe gezinshuizen: helemaal ingesteld op de opvang van uithuisgeplaatste kinderen

> Lees hier meer over ons werk.

De Rudolphstichting biedt uit huis geplaatste kinderen een inspirerende en veilige leefomgeving door vernieuwende zorgprojecten.