nieuws foodvalley„Deze bijeenkomst maakt het belang van het opgroeien in een gezin voor alle kinderen nog weer meer duidelijk voor mij”, aldus René Windhouwer, wethouder Jeugd van de gemeente Nijkerk. Jeugddorp De Glind trad afgelopen vrijdag op als gastvrouw voor het bestuurlijk overleg van de projectgroep Transformatie Jeugdzorg FoodValley. In deze projectgroep werken de gemeenten uit de FoodValley samen om zich gezamenlijk voor te bereiden op de transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten.

 

Voorafgaande aan het beleidsmatige beraadslaging kwam eerst de praktijk aan het woord, en werd de zorg voor uithuisgeplaatste jongeren van diverse kanten belicht door betrokken partijen uit het Jeugddorp. Ans van de Maat, bestuurder bij Intermetzo, lichtte de handelswijze van jeugdzorgorganisaties in de transitie toe. Haar collega Yolande van Beusekom schetste een beeld van het verloop van een uithuisplaatsing aan de hand van een casus. Daarnaast gaf Willem Moeleker een kijkje in de keuken vanuit het perspectief van de zorger en vertelde hij over zijn ervaringen als gezinshuisouder. Vooral van de persoonlijke verhalen over de kinderen en van de gezinshuisouder was men onder de indruk.

 

„Ik denk dat dit een zeer nuttige bijeenkomst was; het gaat hier om een groep kinderen waar je nu niet dagelijks mee te maken hebt, maar die wel heel belangrijk zijn. Dit was voor sommige van mijn collega’s een echte eye-opener denk ik”, aldus Hans van Daalen, wethouder Jeugd uit Barneveld. Hij vervolgt: “Ik ben blij dat ik mijn collega’s kan laten kennismaken met de praktijk en met het Jeugddorp [wat onder de gemeente Barneveld valt, red.]. Het laat het belang van opgroeien in een gezinssituatie zien.”. René Windhouwer stemt hiermee in: “Het mooie van een gezinshuis is dat je de juiste, professionele zorg kan bieden, en dit toch in een gezinssituatie. Dat wens je toch alle uithuisgeplaatste kinderen toe?”

 

 

 

De Rudolphstichting biedt uit huis geplaatste kinderen een inspirerende en veilige leefomgeving door vernieuwende zorgprojecten.

Laatste tweets

AsjeDijk Oogstdag De Glind aan Boshuisweg. 80 oude tamme kastanjebomen; kinderen rapen kastanjes. Heerlijk als puree, pannen… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 4 weken geleden2 retweets

SLGelderland Doe mee aan de #natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Leuke locatie bij biologische fruittuin Tres Jolie in De Glin… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 4 weken geleden6 retweets

CBF_NL Nu 500 Erkende Goede Doelen, een mijlpaal! #GeefGerust aan: @GR_Landschap, @Reumafonds, @lionheart_nl, @RudolphSt pic.twitter.com/XeQwwoYmX6

Retweeted donderdag 19 oktober 20176 retweets

RudolphSt Steeds meer gecertificeerde gezinshuizen. Nu ook het #KeurmerkGezinshuizen voor #Gezinshuis Van Meulen uit #Beekbergen, gefeliciteerd!

donderdag 05 oktober 20171 retweet