image 2017 08 10Stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en jongeren door invulling van vrije tijd mogelijk te maken.

 

Vrijetijdsactiviteiten dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een specialistisch vrijetijdsaanbod is, naast opvang, een belangrijk aspect voor de 120 kinderen die in Jeugddorp De Glind wonen. Ook kinderen uit de regio die bij hun eigen ouders wonen en een zorgvraag hebben, kunnen gebruik maken van de speciale sport- en spelvoorzieningen in De Glind. Vrijetijd Jeugddorp bestaat uit de volgende projectonderdelen:

 

Basisactiviteiten: trefbal, zaalvoetbal, fitness en zwemles

Gewoon lekker sporten met elkaar. Doel: ontspanning en contact.

Ook zwemmen hoort bij de basis. Elk kind moet leren zwemmen, allereerst voor zijn of haar veiligheid, maar ook voor zijn of haar plezier.

Sociale activiteiten

Elkaar ontmoeten, contact en gezelligheid. Op verzoek van de jongeren is de soos twee keer per week open.


Voor de Basisactiviteiten en sociale activiteiten is circa 40.000 euro nodig.

 

Plus-activiteiten: paardrijden, judo en muziekles

Deze (sport)lessen dragen op een meer bijzondere manier bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij judo werk je aan je zelfvertrouwen en leer je je boosheid te hanteren. Paardrijden maakt je rustig, maar ook trots. Bij muziek ontdek je je talent en werk je met je gevoel. Voor deze Plus-activiteiten is circa 15.000 euro nodig.

 

Challenge-activiteiten

Bijzondere activiteiten waarbij jongeren leren organiseren, moeten oefenen en een prachtige eindprestatie neerzetten waar ze de rest van hun leven met trots op terugkijken. 2 voorbeelden:

  • Nijmeegse Vierdaagse: Elk jaar loopt een groep jongeren uit Jeugddorp De Glind mee met deze zware wandelweek; gezinshuiskinderen en eigen kinderen. Er wordt maandenlang getraind, samen met professionele begeleiders wordt naar het einddoel gewerkt met als hoogtepunt de uiteindelijke Vierdaagse. Deelnemers leren doorzetten en doorbijten én het is een teamprestatie! Wat een zelfvertrouwen en trots komt er los bij de finish!
  • Glind’s Got Talent: een talentenshow voor en door jongeren. De dorpskerk zit helemaal vol, het licht gaat aan en op het podium laat een jongere zien waar hij of zij goed in is. Iedereen wint en 1 kind of jongere krijgt de hoofdprijs. Achter de schermen zijn de jongeren druk met de organisatie van de avond. Spannend!!

Voor de Challenge-activiteiten is circa 10.000 euro nodig.

 

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in hun vrije tijd? Maak dan uw gift over o.v.v. 'Glind-Vrijetijd'

 

Aan welke werkgebieden draagt dit project bij?

  • Jeugddorp De Glind
 

 

 

De Rudolphstichting heeft compassie voor kwetsbare kinderen en wenst dat elk uithuisgeplaatst kind de kans krijgt om op te groeien tot een zelfredzame en evenwichtige volwassene.