Vacature Relatiebeheerder – Fondsenwerver (24-36 uur)

It takes a village to raise a child, zegt een Afrikaans spreekwoord: om op te kunnen groeien tot zelfredzame, evenwichtige volwassenen, hebben kinderen een veilige en stimulerende omgeving nodig. En soms is daar de liefde en betrokkenheid van een hele gemeenschap, een heel dorp voor nodig. Want niet voor ieder kind is het eigen gezin die veilige, stimulerende omgeving. Voor hen wil het dorp De Glind, bij Amersfoort, zo’n liefdevolle, betrokken gemeenschap zijn.

Wij, De Rudolphstichting, zijn onlosmakelijk met dit unieke dorp verbonden. Al bijna 100 jaar ondersteunen wij iedereen in en rond Jeugddorp De Glind die deze kinderen en jongeren een thuis en een toekomst wil bieden. Zo leven we samen het Afrikaanse spreekwoord. Wij zijn de mogelijk makers, de wind onder de vleugels van het dorp. Dit doen we door het mogelijk maken van verbinding, vastgoed, voorzieningen, vrijetijdsaanbod.

We willen graag opnieuw de verbinding zoeken met kerken, fondsen, bedrijven en particulieren. Dit doen we niet alleen om financiële steun te krijgen voor projecten die niet via zorg of vastgoed gefinancierd kunnen worden, maar ook om zichtbaar te maken hoe uniek het Jeugddorp is en bewustwording over jeugdzorgthema’s te vergroten. Als vereniging van diaconieën richten we ons in de eerste plaats op aangesloten kerken, maar ook op kerken die een warm hart hebben voor onze thema’s. Daarnaast willen we samenwerken met regionale bedrijven en fondsen die in onze missie geloven.

Met ons kleine team zetten we ons dagelijks in om deze jongeren een veilige en stimulerende leefomgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wil jij deel uitmaken van ons toegewijde team en bijdragen aan een hoopvolle toekomst voor deze kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven relatiebeheerder – fondsenwerver. In deze rol ben jij de spil in opbouwen van sterke relaties met bedrijven, kerken en andere belangrijke partners en het werven van fondsen. Jouw inspanningen zorgen ervoor dat onze projecten kunnen groeien en bloeien, waardoor we steeds meer kinderen kunnen helpen.

Wat ga je doen?

 • Strategieën ontwikkelen: Je creëert en voert een effectieve fondsenwervingsstrategie uit die onze doelen ondersteunt.
 • Relaties opbouwen: Met jouw charme en overtuigingskracht bouw je duurzame relaties op met kerken, bedrijven en andere partners.
 • Evenementen organiseren: Je bedenkt en organiseert inspirerende evenementen en campagnes die bijdragen aan onze zichtbaarheid en fondsenwerving.
 • Fondsen werven: Jij weet als geen ander hoe je succesvolle subsidieaanvragen schrijft en indient bij vermogensfondsen.
 • Rapportages verzorgen: Donateurs en partners krijgen van jou tijdig en correct inzicht in de impact van hun steun.
 • Samenwerken: Je werkt nauw samen met ons team om nieuwe kansen en mogelijkheden voor fondsenwerving te ontdekken.

We zijn een kleine en flexibele organisatie, daardoor zijn er verschillende mogelijkheden over de omvang en inhoud van de functie. We gaan graag in gesprek over jouw kwaliteiten, ervaring en mogelijkheden om samen te ontdekken hoe we voor elkaar van meerwaarde kunnen zijn. 

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in marketing, communicatie, of non-profit management.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in fondsenwerving en relatiebeheer.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent proactief, resultaatgericht en een echte teamspeler.
 • Je hebt kennis van kerkelijk structuren en affiniteit met kerken.
 • Je hebt een hart voor onze missie en voelt je verbonden met de waarden van de Rudolphstichting.
 • Je bent bereid om ook af en toe buiten kantoortijden je in te zetten voor onze organisatie.

Voldoe je niet exact aan de gestelde eisen, maar word je er wel heel warm van? Laat het ons weten!

Wat bieden wij jou?

 • Goede koffie, vers fruit en een klein team van enthousiaste en betrokken collega’s.
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring. Schaal 10 (CAO Jeugdzorg).
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg. De functie is ingedeeld in schaal 10, afhankelijk van opleiding en ervaring (min €3301,12 – max € 4973,87 o.b.v. 36 uur)
 • Een aanstelling voor bepaalde tijd met intentie tot een vaste aanstelling.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering (8,3%), opleidingsbudget, goede pensioenvoorziening en mogelijkheid en voorzieningen om (deels) vanuit huis te werken, laptop en telefoon, aantrekkelijke reiskosten en thuiswerkvergoeding.

Meer informatie en/of solliciteren

We ontvangen graag je brief en CV via personeel@rudolphstichting.nl t.a.v. Herman van den Berkt. We verwelkomen je graag in De Glind voor een lekkere kop koffie en een kennismakingsgesprek!
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Elsbeth Haarsma (communicatie en beleid) via e.haarsma@rudolphstichting.nl of 06 224 297 99.