Start een gezinshuis in De Glind Gezinshuisouder worden? De Glind biedt in een gewoon dorp een totaalconcept waarin jij en de kinderen erbij horen en meedoen. Jij zorgt voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Wij helpen je met je onderneming of sluiten met jou een arbeidscontract. En we hebben diverse prachtige gezinshuis-woningen beschikbaar.

Welkom op deze gezamelijke Glindse pagina

Wat leuk dat je meer wilt weten over gezinshuizen in De Glind. Op deze site staat informatie, maar bel of mail ons vooral, we spreken je graag!
Gezinshuizen zijn er door heel Nederland, zo’n 1000 in totaal. Wat het dorp De Glind uniek maakt is de aanwezigheid van 21 gezinshuizen in een verder gewoon dorp. De Glind biedt binnen dat gewone dorpsleven een (specialistisch) totaalpakket voor de ontwikkeling van kinderen, er is aanbod en samenwerking op alle leefgebieden; wonen, onderwijs en vrijetijd.

Dit spreekt jou aan…

Wat is er mooier dan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind? Een getraumatiseerd kind
helpen om de wereld weer enigszins te vertrouwen. Ontregeld gedrag door jouw aanwezigheid
in het leven van een kind positief ombuigen naar ontwikkeling en ontplooiing.
Als dit je aanspreekt, én je wilt niet (meer) in een kantoorbaan of op de groep werken, dan is het bestaan van
gezinshuisouder iets voor jou. Een vrij en betekenisvol beroep.

Als je een gezinshuis start in Jeugddorp De Glind verhuis je naar een bijzonder dorp, met kennis, ervaring en veel voorzieningen. Een dorp met ruimte om te groeien en te bloeien. Zowel fysiek; de huizen zijn ruim, de tuinen zijn groot. Maar ook mentaal en sociaal emotioneel; alle ruimte voor het herstel en de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Je gaat deel uitmaken van een dorpsgemeenschap en draagt hieraan je steentje bij.

Interview met kinderen Deel 2 - Rudolphstichting

Wat is Jeugddorp De Glind?

De Glind is een gewoon klein dorpje in het midden van Nederland, met zo’n 700 inwoners. Het grootste gedeelte van de dorpsbewoners is niet actief in de jeugdzorg. 21 gezinnen zijn dat wel; zij vangen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren op in hun gezinshuizen, die verspreid staan over het dorp. Een gezinshuis is kleinschalige, 24-uurswoonopvang voor kinderen met complex gedrag, vaak veroorzaakt door wat ze hebben meegemaakt. In een gezinshuis wonen 3 tot 6 uithuisgeplaatste kinderen. Ze delen het leven met gezinshuisouders (en hun kinderen- als ze die hebben).

Uniek aan dit dorp

Het unieke aan De Glind is dat het een veilig haven is voor kinderen en jongeren. Geen terrein of instelling, maar het gewone (dorps)leven. In De Glind zijn veel voorzieningen;

  • speciaal onderwijs
  • een zeer ruim vrijetijdsaanbod dat gaat van gewoon recreatief (lekker spelen) tot basisvaardigheden (zwemles in eigen zwembad) en specialistisch sport en spel (traumasensitieve benadering).

Voor gezinshuisouders is er het netwerk van andere gezinshuizen; kennis delen en elkaar helpen.

"Het allerfijnste aan De Glind? De kinderen zelf op de fiets naar sport." - Roel, gezinshuisouder in De Glind

Samenwerking

Als je een gezinshuis begint in Jeugddorp De Glind werk je nauw samen met:

  • ouders en familie van de uithuisgeplaatste kinderen en jongeren
  • een zorgaanbieder: voor de ontwikkeling van het kind
  • bij loondienst > je sluit een arbeidscontract met een zorgaanbieder
  • bij zelfstandig ondernemen > je werkt samen met een franchiseorganisatie
  • verhuurder gezinshuis-woning (koop soms ook mogelijk)

Informatie van de samenwerkingspartners