Bij het vrijetijdsproject ‘Stoere jongen & dappere meiden’ worden dieren en vechtsport ingezet om getraumatiseerde kinderen te helpen met boosheid en verdriet. Met dit vrijetijdsproject krijgen kinderen en jongeren weer vertrouwen in zichzelf en in de mensen om hen heen.

Het project ‘Stoere jongens & dappere meiden’ valt onder het thema ‘Ontwikkeling van het kind’, en is gericht op traumaherstel en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren met complex gedrag.

Dappere meiden…

Veel kinderen in De Glind vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen, dat moeten ze opnieuw leren. Dieren kunnen hier heel goed bij helpen; die accepteren je zoals je bent. Pony’s en paarden voelen precies aan hoe iemand zich voelt, daarom zitten veel dappere meiden (en ook een paar jongens) op paardrijden. Door het paardrijden worden kinderen ontspannen. Ook werken ze aan hun zelfvertrouwen. Want wat voel je je trots als je de pony in galop kunt krijgen!

... en stoere jongens

Gezinshuiskinderen moeten geholpen worden, en leren om met emoties als verdriet, boosheid en onmacht om te gaan. Sporten is daarbij belangrijk. Sporten is gewoon leuk, gezond en gezellig. Maar bij judo is er ook een dieper doel. Juist bij deze vechtsport moet je jezelf leren beheersen en leer je om respectvol om te gaan met je tegenstander. Veel stoere jongens (meiden mogen ook hoor) uit het Jeugddorp zitten op judo en leren daar een hoop. Echt goed van ze als ze respectvol en sportief vechten. En zowel de winst als het verlies als een stoere kerel dragen!