Sporten als ontwikkelinstrument

Vrijetijdsactiviteiten dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Een specialistisch vrijetijdsaanbod is, naast woonopvang, een belangrijk aspect voor de 120 kwetsbare, uithuisgeplaatste en vaak getraumatiseerde kinderen die in Jeugddorp De Glind een veilig thuis vinden in gezinshuizen. Ook kinderen uit de regio die bij hun eigen ouders wonen, maar wel een zorgvraag of ontregeld gedrag hebben, kunnen gebruik maken van de (gespecialiseerde) sport- en spelvoorzieningen in De Glind.

Vrijetijd Jeugddorp bestaat uit:

  • Sportief - basis: zwemmen en voetbal
  • Sportief - plus: judo en paardrijden
  • Sociale activiteiten: meidenuur, kleutergym en jongerensoos
  • Creatieve activiteiten: muziek, zingen, schilderen, knutselen
  • Challenge: eenmalige uitdagingen zoals een muscial of meedoen aan Nijmeegse Vierdaagse
Vrijetijd - Voetbal

Sportief - basis

Activiteiten na schooltijd in de gymzaal en buiten: trefbal, zaalvoetbal,  fitness en zwemles.
Gewoon lekker sporten met elkaar. Doel: ontspanning en contact.
Ook zwemmen hoort bij de basis. Elk kind moet leren zwemmen, allereerst voor zijn of haar veiligheid, maar ook voor zijn of haar plezier.

Vrijetijd - Paardrijden

Sportief - plus

Judo en paardrijden worden veel ingezet. Deze (sport)lessen dragen op een meer bijzondere manier bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij judo werk je aan je zelfvertrouwen en leer je je boosheid te hanteren. Paardrijden maakt je rustig, maar ook trots.

Investering Rudolphstichting

Rudolphstichting investeert op jaarbasis ruim 120.000 euro in het totale vrijetijdsaanbod in Jeugddorp De Glind.
Jeugdzorgbudgetten zijn niet toereikend voor de specialistische begeleiding die Glindse kinderen en jongeren nodig hebben.

Terwijl zo’n belangrijk deel van de vorming en ontwikkeling van een kind juist plaatsvindt in de vrijetijd. Rudolphstichting doet hier waar ze voor staat; helpen waar geen helper is. Tegelijkertijd wordt met de landelijke gemeenten, verantwoordelijk voor de jeugdzorg, hierover gesproken.